Door mijn ervaring binnen het openbaar vervoer (sinds 1982) ben ik diverse problemen tegengekomen, waar eigenlijk nog geen oplossingen voor bedacht waren. Eén van die problemen was dat het tijdens slechte weersomstandigheden (mist, regen, donker) bijna niet mogelijk bleek om passagiers bij een bushalte waar te nemen. Om dit probleem op te lossen heb ik een knipper lamp geconstrueerd die op gemakkelijke wijze op de reeds bestaande haltepaal te monteren is.
Na vele proeven en prototypes is de “busstop” zoals deze nu wordt gebruikt, het meest efficiënt en het meest functioneel gebleken. Punten waarmee rekening gehouden is zijn o.a. :

 • Zichtbaarheid
  Het is natuurlijk belangrijk dat het apparaat goed zichtbaar is voor een bestuurder.
 • Bedieningsgemak
  Het apparaat moet dusdanig logisch vormgegeven zijn dat de bediening ervan voor de passagier zo vanzelfsprekend zou zijn dat er geen instructies voor nodig waren.
 • Montage
  Het apparaat moet gemakkelijk en snel op een bestaande haltepaal te monteren zijn.
 • Stevigheid
  Het apparaat moet bestendig zijn tegen vandalisme en verschillende weersomstandigheden.

Hoewel het geen gemakkelijke opgave is geweest om aan alle bovenstaande punten gehoor te geven in één enkele vormgeving, zijn wij er toch in geslaagd een succesvol werkend model in de markt te zetten tegen een betaalbaar tarief. Het eerste proefmodel van de “busstop” is gemonteerd in 2002 en het aantal passagiers dat in de donkere periode bleef staan is op die plaatsen gereduceerd tot nul. Sindsdien zijn er enkele duizenden exemplaren gemonteerd in Nederland en reacties zijn positief alom!

Enkele van onze belangrijkste klanten zijn: